SPECIALEKES

It’a super Miso Chouke by Amandine Poli ‘limited edition’

In samenwerking met by Amandine Poli lanceerde Chouke Soup begin 2022 dit unieke project van slechts 1000 flessen met een hedendaagse versie van deze Miso soep. Zijn uitzonderlijke rijke smaken nemen u mee naar de poorten van het Aziatisch continent. Bovendien zullen de ingrediënten uw spijsvertering verlichten. Onder hen bevinden zich de rutabaga, zwarte radijzen, pastinaak, mungbonen, witte miso, umami gember, boerenkool en zeewier.
Voor de realisatie van dit project werden de verse bio ingrediënten geselecteerd door het Chouke duo op basis van de aanbevelingen van Amandine inzake een evenwichtige en voedzame maaltijd.

Amandine Poli – Healthy Business girl en auteur van de boeken  De Overlevingsgids van de perfecte Healthy Girl en Planeet Healthy Girl heeft net haar derde boek Free of gluten, full of life uitgebracht. Van deze laatste worden slechts 100 fysieke exemplaren uitgebracht vanuit ecologische overwegingen ; daarnaast is het boek onbeperkt beschikbaar in e-boek versie.

Deze gepassioneerde hyperactieve creatrice van gezonde en evenwichtige recepten zonder gluten concretiseert nogmaals haar Healthy food visie in samenwerking met Chouke Soup. Zij stelt een onuitgegeven creatie voor die arm is aan FODMAP ( Fermenteerbare Oligosachariden Disachariden Monosachariden And Polyolen). FODMAPs zijn kleine suikers die moeilijk verteerbaar en verantwoordelijk zijn voor een opgeblazen gevoel.

By Amandine Poli is tevens een gamma uitzonderlijke olijfolieën, onder andere gebruikt door chefs zoals Jean-Sebastien Prijot, en een doorgedreven engagement met WWF België op het wereldwijde Eat4change project en andere projecten rondom leefmilieu en welzijn.

soupe miso

Minestrone ‘limited edition’

Ter ere van hun 2de verjaardag lanceerde Chouke soup eind 2021 de Minestrone limited edition in een nieuwe brede ‘fles’ Mr Ruta (van italo-belgische afkomst) speelde al een tijdje met het idee om deze italiaanse klassier terug uit te brengen, maar wel met de persoonljike brusselse Chouke touch. #itsasuperminestronechouke

Erwten/venkel/munt by Brigitte

De eerste koude Chouke soep midden 2021 werd ontwikkeld in samenwerking met Brigitte Dreyfuss, onder andere bekend van de Franstalige zender LN24. Deze soep wordt net zoals alle andere Chouke soepen klaargemaakt (gekookt), maar kan zowel koud als warm geserveerd en opgewarmd houden.

Serveertip op een warme zomerdag – neem een groot glas en vroeg extra munt en ijsblokjes toe! #itsnotasupergazpachochouke

soupe petits pois

It’a super Wodka Chouke by Michel Bouillon

De Chouke Wodka is de Vodka die gebruikt wordt voor de Chouke Vodka-Pancetta saus, maar waarvan de alcohol verdampt tijdens het bereiden van de saus.

Deze zeldzame bottelingen in beperkte oplage (40° alcohol) zijn enkel beschikbaar in flesjes van 25cl en worden momenteel niet gecommercialiseerd.

De wodka is bio gecertifieerd en komt uit de handen van meester ‘artisan liquoriste’ Michel Bouillon uit Verlaine bij Luik.

LA SOUP – it’s not a super soup, BRASSERIE DE LA MULE X CHOUKE SOUP

LA SOUP is een collab tussen 2 bevriende buren in Schaarbeek, Brassserie de la Mule en Chouke Soup dat een stand heeft op de bio Marché des Ecuries van de Tram, net naast de brouwerij.  La Soup is een bier van 5° waarbij de traditionele aroma’s van de duitse gisten samensmelten met de nieuwe wereld hopsoorten.  Met een aangename complexiteit en toegankelijkheid als gevolg.  U vindt er toetsen van pompelmoes, witte bloemen en tropische fruitsoorten in terug.  Een goede doordrinker die zowel de amateur als de kenner zal bevallen.

LA SOUP werd voor de eerste keer gebrouwen eind 2021 ter ere van de 2de verjaardag van Chouke Soup. Een tweede brouwsel zag net het daglicht naar aanleiding van de opening van de eerste Chouke Bar in hartje brussel vlakbij het centraal station.

LA SOUP is beschikbaar in blikjes van 33cl en vaten van 20L. Voor de blikken heeft Chouke Soup een eigen systeem van statiegeld ontwikkeld waarbij elk teruggebracht blik een korting geeft op de volgende aankoop van een Chouke produkt.

La soup